Formare de excelenta in domeniul Uro-Oncologie – FEDURO

În data de 08.12.2017, Institutul Clinic Fundeni a demarat proiectul “Formare de excelență în domeniul Uro-Oncologie – FEDURO”.

Proiectul prevede organizarea unui program de instruire și dezvoltare profesională pentru medici (rezidenți, medici specialiști și primari) din specialităţile urologie, nefrologie radiologie sau specialități conexe (oncologie, endocrinologie, gastroenterologie, medicina interna, anestezie terapie intensiva, hematologie, neurologie, ginecologie, chirurgie generală, anatomie patologică, medicină nucleară, radioterapie) precum și medici de familie care activează în spitalele din toată țara.

Grupul tinta este grupul de persoane carora li se adreseaza direct acest proiect, anume specialisti implicati in furnizarea de servicii medicale – Personal din institutii publice implicat in implementarea programului prioritar de sanatate: Cancer

Structura grupului tinta: 480 de medici (rezidenti, medici specialisti si primari) din specialitatea urologie/nefrologie sau specialitati conexe (oncologie, radiologie imagistica, medicina generala).

Conform prevederilor Ghidului solicitantului, 90% din totalul grupului tinta trebuie sa fie localizat in regiunile mai putin dezvoltate (Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru, Sud-Est si Sud-Muntenia) si 10% din totalul grupului tinta trebuie sa fie localizat in regiunea dezvoltata –Bucuresti-Ilfov. Astfel, totalul grupului tinta provenit din regiunile mai putin dezvoltate este de 432 persoane si totalul grupului tinta din regiunea Bucuresti-Ilfov este de 48 persoane.

Conditiile obligatorii de selectie pentru grupul tinta:

a.         Personalul medical sa fie angajat intr-o institutie publica care ofera servicii medicale/ de sanatate publica (ex. spital public, autoritate de sanatate publica, institut sau institutie medicala)

b.        Personalul medical sa fie implicat in implementarea programului prioritar de sanatate: Cancer

Criteriile de eligibilitate ale participantului in procesul de selectie si recrutare

•          Este de acord cu utilizarea si prelucrarea datelor cu caracter personal

•          Are disponibilitatea de a participa la activitatile din proiect

•          Este angajat intr-o institutie publica care ofera servicii medicale/ de sanatate publica

•          Sa fie implicat intr-unul dintre domeniile programelor prioritare de sanatate, respectiv cancer

•          Este absolvent al unei institutii de invatamant, dupa cum urmeaza:

Medici: diploma de licenta doctor-medic

•          Document care atesta calitatea de medic rezident/specialist/primar in una dintre specialitatile: urologie/nefrologie sau specialitati conexe (oncologie, radiologie imagistica, medicina generala)

•          Completeaza si depune toate documentele din continutul Dosarului de candidatura.

Specialistii implicati in furnizarea de servicii medicale vor putea sa isi depuna candidatura conform calendarului de selectie ONLINE.

A.        Candidatul va completa dosarul cu toate documentele solicitate si va semna fiecare anexa. Documentele anexate in copie vor fi adnotate conform cu originalul si vor fi semnate de candidat.

B.        Dosarul intr-un exemplar original, va fi depus pe baza de semnatura la locatiile mentionate in Anuntul de Selectie al Grupului tinta.

Cursurile sunt structurate pe componente teoretică și practică, punându-se la dispoziția participanților atât aparatură medicală la standarde internaționale (sistem de training endurologie înaltă, sistem simulator virtual endurologie, live surgery), dar şi formatori experimentați, medici specialiști care profesează în cadrul Institutului Clinic Fundeni.

Toţi cei 480 de medici din grupul țintă vor fi certificați EMC în urma absolvirii celor 3 module propuse. De asemenea, 140 de medici vor fi selectați pentru participarea la activități de schimb de bune practice. Astfel, pentru 100 dintre ei se va asigura și facilita accesul la congrese de specialitate în domeniul uro-oncologiei, în timp ce un număr de 40 de medici specialiști vor participa la cursul național pentru dobândirea competenței în Ultrasonografie Generală.

Pe această cale avem plăcerea să vă anunţăm că începând cu 17.05.2019 va incepe primul modul din cele 3 programate pentru Sesiunea 4. Modulele sunt structurate echilibrat şi se vor desfăşura in Institutului Clinic Fundeni (etaj 8, Amfiteatru) pe perioada a 3 zile astfel: Modul 1- Urologie Radiologie (17-19.05.2019), Modul 2-Urologie Radiologie (14-16.06.2019) şi Modul 3-Nefrologie (21-23.06.2019).

Pentru informaţii suplimentare şi pentru procedura de înscriere vă rugăm să accesaţi adresa: www.feduro.ro